معرفی 15 پسوند دامنه معروف

معرفی 15 پسوند دامنه معروف

مقاله معرفی 15 پسوند دامنه معروف خوش آمدید: تمامی دامنه های سایت از دو بخش پیشوند (نام دامنه) و پسوند دامنه تشکیل می شوند.

پسوندهای متنوع دامنه حروف کوتاهی می باشند که بعد از نام دامنه سایت شما جای می گیرند و به شناسایی نوع نحتوای سایت کمک می کند. در کل از دامنه به جای آدرس طولانی آی پی که استفاده از میشود تا کار مرور وب را راحت تر نمایند.

در دنیا پسوندهای زیادی برای نام دامنه وجود دارد که هر پسوند دامنه هدفی خاصی دارد اما اکثر آنها برای تجارت شما مناسب نیستند. به همین دلیل لازم است که بدانید که برای کسب و کار شما کدام پسوند دامنه بهتر است و همان را انتخاب نمایید.

در زمان طراحی سایت لازم است به نام دامنه و به خوصوص پسوند دامنه توجه شود. از این رو قصد داریم در این مقاله به شما بگوییم که پسوند دامنه چیست و کدام پسوند برای کدام کسب و کار بهتر است.

برای این کار لازم است که شما با انواع پسوندها و توضیحات آنها آشنا باشید تا به خوبی بتوانید بهترین پسوند را در زمان طراحی وب سایتتان انتخاب نمایید.

از این رو مناسب است که برای درک راحت تر ابتدا با URL سایت و دامنه سایت آشنا شوید.

URL و دامنه سایت چه بخش هایی را شامل می شوند

هر صفحه از وب سایت شما یک URL دارد که می توان گفت همان آدرس صفحات وب سایت در فضای اینترنت می باشد. یک URL شامل

ند بخش است که از سمت چپ به راست عبارتند از: Https که یک پروتکل ارتباطی می باشد، Domain name یا همان نام دامنه است، آدرس زیرشاخه که به صفحه خاصی در وب سایت اشاره می کند. به این شکل نام دامنه سایت فقط قسمتی از آدری URL سایت می باشد که به تنهایی از دو قسمت نام یکتا و پسوند دامنه تشکیل شده است.

  • نام یکتا که در اصل دامنه سطح دو شناخته می شود. این همان نامی است که به عنوان نام وب سایت خود انتخاب می کنید.
  • پسوند دامنه که به معنای دامنه سطح بالا است که بعد از نام دامنه می آید. مانند ir، com

در ادامه درباره انواع پسوند دامنه توضیحاتی را برای شما بیان خواهیم کرد.

پسوند دامنه چیست؟

قرار است معرفی 15 پسوند دامنه معروف را در ادامه داشته باشیم: پسوند دامنه حروفی هستند که به دنبال نقطه پایانی URL می آیند. پسوند های معروف در دنیا عبارتند از org، com و net. انتخاب نام دامنه از جمله مرحله های طراحی سایت است.

زمانی که می خواهید نام دامنه مناسبی را انتخاب کنید، باید هم نام دامنه و هم پسوند دامنه را انتخاب کنید.

پسوند دامنه را باید با توجه به فضای کسب و کارتان انتخاب نمایید. به این شکل که پسوند دامنه باید با انتظارات مصرف کننده و برند شما همسو باشد. برای انتخاب پسوند دامنه سایت خود باید چندین هدف داشته باشید.

انواع پسوند های دامنه + توضیحات مربوط به هر پسوند

در ابتدا هدف از پسوندهای دامنه، دسته بندی سایت ها با توجه به نوع آنها بوده است. به طور مثال، وب سایت هایی که به دامنه .com تمام می شوند، در ابتدا قرار بود که جزو سایت های تجاری باشند اما همچنان که می دانید امروزه انواع وب سایت ها با این پسوند وجود دارد.

اصطلاح دیگری وجود دارد به نمام دامنه سطح بالا یا TLD. دامنه سطح بالا در شناسایی برند شما، تاثیر بسزایی دارد. امروزه بیشتر وب سایت های مطرح به پسوند .com ختم می شود.

در یک دسته بندی بزرگتر انواع پسوند های دامنه به دو گروه پسوندهای دامنه جهان و منطقه ای تقسیم می شوند. که در ادامه توضیحات هر پسوند را ارائه می دهیم.

دامنه جهانی(GTLD)

استفاده از این پسوند دامنه ها همچنان که از نام آن نیز معلوم است، محدودیت جغرافیایی ندارد، البته نکته ای که وجود دارد این است که برای ثبت این نوع پسوندهای دامنه نیاز است که هزینه زیادتری نسبت به ثبت پسوند های دامنه محلی پرداخت نمایید.

به طور کل می توان گفت که معروف ترین پسوند دامنه جهانی .com است. دیگر پسوندها عبارتند از .net / .mil / .info / .gov /edu  (مخصوص سایت های مرتبط به حمل و نقل هوایی)، org و غیره

البته لازم به ذکر است که TLD های com، net، org علیرغم اهداف مشخص شده ابتدایی، اکنون برای هر هدفی قابل استفاده می باشند.

دامنه های محلی (CTLD)

این نوع پسوند ها برای هر کشور به شکل خصوصی استفاده می شوند و در اصل می توانند موقعیت وب سایت را هم مشخص نمایند.

معروف ترین پسوند دامنه محلی که در کشور ایران است و مختص کشور ما می باشد، ir است. برخی دیگر عبارتند از ca برای کانادا، uk برای انگلستان، it برای کشور ایتالیا، pl برای لهستان و غیره..

محبوب ترین پسوند های دامنه و رایج ترین ها

Com:

حتما شما نیز متوجه شدید که از جمله معتبر ترین انواع پسوند های امنه در دنیا پسوند .com است. در واقع این پسوند مخفف کلمه commercial سات که به معنی تجاری می باشد.

همانطور که دربالا هم بیان شد از این پسوند دامنه در ابتدا تنها با مقاصد تجاری امکان ثبت داشت ما اکنون هر سایتی می تواند از آن استفاده نماید.

Ir:

: این پسوند یک پسوند دامنه محلی می باشد که تنها مختص کشور ایران است. شما به روش های متفاوتی می توانید این پسوند را در کشور ایران ثبت نمایید که عبارتند از:

  • ir: مخصوص دفاتر و شرکت های ارائه دهنده خدمات مخصوص به شبکه
  • ir: مخصوص موسسات آموزشی و دانشگاهی می باشد، (دارای مجوز وزارت بهداشت یا وزارت علوم)
  • ir: مخصوص اشخاص با تابعیت ایرانی
  • ir: مخصوص سازمان های غیر انتفاعی و غیردولتی با ثبت رسمی
  • و غیره

Edu:

 این پسوند از کلمه Education با معنی آموزشی گرفته شده است برای وب سایت های دانشگاهی استفاده می شود.

Gov:

 این پسوند مخفف کلمه government با معنی دولتی است. از آن جهت ثبت دامنه سایت های سازمانی و نهادهای دولتی به کار می رود.

Shop:

از این پسوند برای طراحی سایت های فروشگاهی می توان استفاده کرد. این پسوند به معنی خرید بوده و در اصل برای فروشگاه های اینترنتی به کار می رود.

Info:

این پسوند از کلمه information به معنی اطلاعات است و برای وب سایت هایی با خدمات مبتنی بر اطلاع رسانی پیشنهاد می شود.

مطالب زیر را حتما بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید