موتور جستجو چیست و چگونه کار می کند؟

موتور جستجو

در پاسخ به سوال موتور جستجو چیست، می توان گفت که موتور جستجو نیز مانند دیگر وب سایت ها، یک وب سایت است که این موتورها با استفاده از نرم افزار، اطلاعات موجود در سطح اینترنت را دسته بندی و جمع آوری می کنند.

امروزه به کار گیری از موتورهای جستجو از جمله فعالیت های ضروری افراد شده است چرا که استفاده از اینترنت بدون استفاده از موتورهای جستجو خیلی دشوار و بی معنی است.

موتور جستجو اکثرا به شکل رایگان در دسترس افراد می باشد به افراد این امکان را فراهم می کند تا در میان اطلاعاتی که این موتورها جمع آوری کرده اند، جستجو نمایند.

اما باید این را نیز بدانید که همه اطلاعاتی که از موتور جستجو کسب می کنید، لزوما درست نیست و امکان دارد که اشتباه باشد.

وظیفه موتور جستجو چیست؟

تا به اینجا بیان کردیم که موتور جستجو چیست و در ادامه نیز بهتر است که وظیفه موتور جستجو را نیز بدانید.

در واقع وظیفه موتور جستجو این می باشد که بهترین اطلاعات را به جستجو کاربران ارائه کند.

زمانی که شخص در موتور جستجو مطلبی را پرس و جو می کند، صفحه نتایج موتور جستجو، به کاربر نشان داده می شود که این نتایج مرتبط است با مطلبی که کاربر آن را در موتور جستجو، وارد کرده است.

روش رتبه بندی در موتورهای جستجو متفاوت می باشد. مثلا موتور جستجو گوگل به صورت مداوم الگوریتم های خود را بروزرسانی می کند و تغییر می دهد تا بتواند بهتر به درخواست های کاربر پاسخ دهد.

مقصد آنها این می باشد که ابتدا به خوبی دریابند که کاربر چگونه جستجو می کند و چه چیزی را می خواهد و سپس مرتبط ترین پاسخ ها را برای کاربر به نمایش می گذارند.

موتور جستجو چگونه کار می کند؟

حال که تا به اینجا دانستید که موتور جستجو چیست و با وظیفه آن نیز آَشنا شدید، خوب است که درباره روش کار آن نیز اطلاعاتی را کسب نمایید.

موتور جستجو یک سیستم کاملا به صورت اتوماتیک است و ما برای اینکه به خوبی بحث سئو را درک کنیم، لازم است که با روش کارکردن موتور جستجوها نیز آشنا شویم.

موتورهای جستجو سه کار خزیدن، ایندکس کردن و رتبه بندی را انجام می دهند.

خزیدن در وب

خزش یک پروسه می باشد. این فرایند در موتورهای جستجو مختلف به شکل جداگانه انجام می شود.

ربات های موتورهای جستجو متفاوت با همدیگر فرق دارند و به صورت جداگانه برنامه ریزی می شوند.

در واقع هنگام عملیات خزش، ربات ها وارد صفحه های وب سایت می شوند و دانه دانه صفحه های را پشت سر می گذارند و از صفحه ای به صفحه دیگر می روند به این صورت ربات ها با خزش و بعد از آن دنبال کردن آدرس های موجود در صفحات اینترنت، صفحه های تازه را پیدا می کنند و در بانک اطلاعاتی موتور جستجو مرتبط ثبت می نمایند.

ایندکس کردن یا نمایه کردن

لازم به ذکر است که ایندکس نام بانک اطلاعات گوگل می باشد.

این بانک شامل اطلاعات صفحات و منبع هایی است که توسط موتور های جستجو خزش شده اند.

هنگامی که ربات ها به صفحه ای وارد می شوند در جستجوی این می باشند که این صفحه برای کدام مفهوم یا کلمه کلیدی بهینه شده است؛ سپس در صورتی که آن صفحه شرایط ایندکس شدن را داشته باشد، صفحه را به اصطلاح ایندکس می کنند به این معنی که در بانک اطلاعات گوگل ذخیره می نمایند.

رتبه بندی صفحات

رتبه بندی صفحات یک فرایند می باشد که این فرایند توسط سیستم رتبه بندی گوگل صورت می گیرد.

این سامانه متشکل از همه الگوریتم های گوگل می باشد. این سیستم در آخر تخصصی ترین، مرتبط ترین و معتبر ترین نتایج را باید به کاربر نمایش دهد.

در هر جستجوی که صورت می گیرد، این سیستم موارد متفاوتی مانند واژه جستجو شده، زبان جستجو شده، مکان جستجوگر و غیره را شناسایی می کند و بعد از آن تصمیم گیری می کند که برای رتبه بندی صفحات موجود، کدام عامل را وزن بیشتری بدهد.

به طور مثال اگر عنوان جستجو شده یک خبر باشد، حتما زمان منتشر شدن مطلب و اعتبار سایت خبری حرف اول را میزند اما در صورتی که شخص معنای لغوی یک لفظ را در موتورهای جستجو، جستجو کند، بحث زمان و مکان منتشر شدن مطلب خیلی اهمیتی در رتبه بندی ندارد.

محبوب ترین موتورهای جستجوی دنیا

هنگامی که حرف از محبوب ترین موتورهای جستجو می شود به صراحت می توان گفت گوگل به عنوان یک ابر موتور جستجو، پیشرفته ترین و محبوب ترین موتور جستجو می باشد.

بیشتر افراد سعی بر این دارند که سایتشان را برای گوگل بهینه کنند؛ البته موتورهای جستجو دیگری نیز می باشد که تعدادی از این موتورهای نیز معروف هستند و مناسب است که برای آنها نیز بهینه سازی انجام شود.

البته قابل به ذکر است که برخی از موتورهای جستجو مبتنی بر فرمت محتوا می باشند.

به طور مثال یوتیوب تنها ویدیو و برخی دیگر نیز مانند بینگ، مانند گوگل موتور جستجو جنرال می باشند.

حال که تا اینجا به پاسخ سوال موتور جستجو چیست دست یافتید در ادامه نیز تعدادی از محبوب ترین موتورهای جستجو رابرای شما بیان خواهیم کرد.

  • گوگل
  • یوتیوب
  • آمازون
  • فیس بوک
  • یاهو
  • بینگ مایکروسافت
  • اسک
  • بایدوچین
  • داک داک گو
  • یاندکس روسیه.
موتور جستجو
مطالب زیر را حتما بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید